DIY Lav selv perlehalskæde på silkesnor

Oprettet d.

DIY Lav selv perlehalskæde på silkesnor

halskæde med ferskvandsperler

 

Der er flere forskellige måder at lave perlekæder på, denne guide viser dig trin for trin hvordan du laver en perlekæde v.h.a. silkesnor og med en af de enkeleste former for lukning. Hos Smyks finder du et stort udvalg af silkesnor til perle, du kan vælge mellem flere størrelser og farver.

ferskvandsperler på silkesnor

 

Til denne perlekæde skal du bruge følgende materialer:

1 streng perler. (En streng er ca. 40 cm. lang. Hvis du vil have kæden lidt længere kan du købe 2 strenge eller fastgøre et stykke kæde i nakken).
1 stk. silkesnor i sort 0,60mm.
2 stk. forgyldte knudeskjulere
2 stk. forgyldte øskner
1 stk. forgyldt 11 mm karabinlås
evt. smykkelim

silkesnor sort

Silkesnoren er lavet af snoet silke. Der er 2 meter i en pakke, og den har en nål fastgjort i den ene ende. Dette gør at den er helt specielt god til at komme igennem perler med lille hul, f.eks. ferskvandsperler. Husk at vikle hele snoren op så du starter i enden af snoren, du vil så, når du klipper snoren over, stadig have et stykke tilbage med nålen fastgjort til senere brug.

 

silkesnor i sort og knudeskjuler

Du starter med at lave en knude (eventuelt 2 knuder) et lille stykke fra enden af snoren. Du fører dernæst snoren gennem hullet i knudeskjuleren. Bemærk, det er god idé at for-strække snoren forsigtig før brug for at modvirke slæk i snoren senere.

vedledning på brug af knudeskjuler

Du trækker knuden helt ind i knudeskjuleren. Du kan evt. give knuden en smule lim så du er sikker på at knuden ikke går op.

afslutning på perlekæde med silkesnor

Du klipper snoren over tæt på knuden og lukker så knudeskjuleren omkring knuden. Du kan bruge en fladtang til at lukke knudeskjuleren, men gør det forsigtigt så den ikke bliver flad, men bevarer sin runde form. Du har nu fastgjort knudeskjuleren i den ene ende af snoren.

ferskvandsperler, silkesnor og forgyldt knudeskjuler

Træk så perlerne på snoren. Da snoren leveres med en nål fastgjort i den ene ende, er den nem at trække på perlerne.

silkesnor og ferskvandsperler

Når du har ført alle dine perler på snoren, fører du snoren gennem den anden knudeskjuler.

vejledning til knude på silkesnor

Du skal nu lave en knude i den anden ende af snoren. Du skal have knuden til at ligge helt nede i knudeskjuleren, for at gøre dette kan du føre nålen igennem knuden før at du strammer til. Du fører så forsigtigt nålen helt ned i knudeskjuleren, strammer til og tager først nålen ud af knuden når knuden er hvor du vil have den. Særg for at knudeskjuleren ligger tilpas tæt på den sidste perle, men pas på med ikke at gøre kæden for stram, så falder perlerne ikke pænt når du tager kæden på og du risikerer at den springer, hvis den skal foldes i en æske. Du kan lægge perlekæden i en bue på bordet, når du laver knuden, så er du sikker på at den ikke blive for løs eller for stram.

afslutning af perlehalskæde

Når du har placeret knuden helt tæt til perlerne, kan du give den lidt lim, så du er sikker på at den ikke går op. Du kan vælge at klippe snoren over tæt på knuden eller lukke knudeskjuleren, og efterfølgende klippe det overskydende snor bort.

karabinlås på halskæde på silkesnor

Du bukker nu enden af knudeskjuleren forsigtigt sammen omkring øjet i låsen. Du kan som her vælge at sætte låsen direkte på knudeskjuleren eller du kan fastgøre en øsken til knudeskjuleren og dernæst fastgøre karabinlåsen til øsknen.

lukket ring som afslutning på halskæde med silkesnor

Du fastgør så en øsken til knudeskjuleren i den anden ende af perlekæden på samme måde.

afslutning på halskæde på silkesnor med ferskvandsperler

Du kan nu lukke din perlekæde.

forgyldt kædeforlænger

Hvis du ønsker at kunne justere længden på din kæde, kan du isætte lidt ekstra kæde ved at hægte nogle øskner sammen. Du kan også købe et stykke øskenkæde og fastgøre det til den ene knudeskjuler.

halskæde med ferskvandsperler og kædeforlænger

Din perlekæde er nu færdig.

Har du kommentarer eller spørgsmål til denne guide? venligst skriv i feltet herunder.

 


Kommentar(er) 1

  • Eva Schou Frandsen
    Eva Schou Frandsen

    Hej Charlotte Jeg skal lave en mala halskæde. Jeg var ude at købe vokset snor hos jer, men......det kan jo slet ikke komme igennem hullet. Jeg har købt perler i str.0,8 mm. Skal jeg anvende silkesnor i 0,8 mm?? Kæden kommer til at have 144 perler. Jeg har brug for mørkelilla, lyslilla og karrygul. Men det har I vist ikke i forretningen eller på hjemmesiden. Er det noget I får hjem? Kh Eva 🌸

    Svar

Skriv din kommentar