Armbånd med facetteret halvædelsten.

Armbånd med facetteret halvædelsten.

Sådan laves et armbånd med små perler af halvædelsten

Smyks har et stort udvalg af små fine perler i halvædelsten, som egner sig godt til mange smykkeformål. I det følgende viser vi, hvordan de kan bruges til at lave smukke armbånd.

armbånd med facetterede halvædelsten

Dette armbånd med 6 rækker er lavet af et miks af små halvædelstene. Du kan på Smyks.dk købe hele perlestrenge med blandede halvædelstene, disse strenge kan bl.a. bestå af ametyst, karneol, citrin, peridot, oilit, granat, spinel m.fl. og er en oplagt mulighed til at prøve nogle farver af, uden at skulle invester i en hel perlestreng for hver slags sten. Perlerne, som er helt små og fine er desuden facetslebet i hånden og skinner derfor ekstra smukt.

 

For relaterede blogindlæg med små halvædelsten se her:

DIY wrap øreringe

DIY lav selv halskæde med perlewire

Armbånd med halvædelsten på wire

halvædelsten på smykkewire

 

Du skal bruge følgende materialer:

3 perlestrenge med små blandede halvædelstensperler
Ekstra tynd tiger tail smykkewire på 0,2 mm
6 stk forsølvede wireklemmer
6 stk forsølvede 3 mm knudeskjulere / crimp beads
Forsølvet karabinlås med kædeforlænger.

Spidstang

Vi har her brugt en forsølvet karabinlås med tilhørerende kædeforlænger, da dette gør at armbåndet kan justeres i længden.

Dette armbånd består af 3 rækker på hver ca. 34 cm.  som hver omvikles armen dobbelt, du får dermed et armbånd bestående af ialt 6 omviklinger. Du kan selvfølgelig lave armbåndet med præcis det antal rækker og omviklinger som du foretrækker, hver arm-omvikling kræver typisk 17 cm perler+ lås. Med lidt snilde kan du prøve at ramme en længde, så kæden både kan bruges som halskæde og som armbånd.

karabinlås og kædeforlænger til perlekæde

 

Dette låsesæt består af en kæde en karabinhagelås samt 2 endestykker. Du starter med at åbne øsknerne i hver ende og tage endestykkerne væk, dem skal du nemlig ikke bruge. Du tager dernæst et stykke perlewire på ca. 50 cm., sætter en wireklemme på wireren og fører den igennem øsknen og tilbage gennem wireklemmen.

forsølvet kædeforlænger til armbånd

Træk øjet stramt op om øsknen (ringen) og klem wireklemmen flad med din spidstang, klem godt til så den ikke går op. Så tager du en knudeskjuler og dækker wireklemmen med denne. Klem den runde knudeskjuler om den flade wireklemme så denne skjules indeni og der dannes en lille kugle omkring. Det er ikke nødvendigt at bruge en knudeskjuler, men det giver en pænere afslutning.

halvædelsten på wire og kædeforlænger

Du begynder så at føre dine perler på wireren, klip til slut det lille stykke overskydende wire af, lad den evt. gå tilbage gennem de nærmeste 6-10 perler, hvis den kan komme gennem hullet, før du klipper af, det gør kæden mere slidstærk.

 

afslutning på armbånd med wire og halvædelsten

 

Når kæden er lang nok, (her har vi brugt en længde på 35 cm.), så fører du en wireklemme på wireren, fører så wireren igennem den anden øsken og tilbage igennem wireklemmen præcis lige som før. Du klemmer så wireklemmen flad som før og skjuler den med en knudeskjuler.

dobbelt armbånd med halvædelsten og wire

 

Din streng ser nu således ud, den har en karebinhagelås i den ene ende og et stykke kæde i den anden. Du kan selvfølgelig godt lave dette armbånd uden kæden i den ene ende, men kæden gør, at armbåndet kan justeres i længden. Du laver så 2 strenge mere på samme måde og fastgør dem til de samme to øskner som den første streng sidder i.

armbånd med 3 strenge af halvædelsten

Herover ser du det færdige armbånd, hvor alle 3 strenge er samlet i en øsken i begge ender og dernæst omviklet dobbelt.

armbånd med halvædelsten og kors

Hvis du har lidt perler tilbage, men måske ikke helt nok til et armbånd, kan du sætte et stykke rør i hver ende, det giver en fin afslutnint på armbåndet. Du kan evt. sætte nogle små charms på, her har jeg brugt et lille kort som charm. Du finder Smyks udvalg af forsølvede rør her. 

armbånd med karneoler og krystal vedhæng

 

 

Her et eksempel mere men med 4 rækker karneolperler, krystalvedhæng og forgyldt lås.
Du finder de små Swarovski krystalvedhæng her
og karneolperlerne her bemærk at der er benyttet 2 perlestrenge til armbåndet.
Montering som vist herover.

Held og lykke med dine armbånd.

Comments are closed.


Kommentar(er) 2

 • Martin Pihl
  Martin Pihl

  Hej Janus. Det har vi ikke, men jeg måler som regel bare håndleddet med et målebånd og den længde passer fint for det meste.

  Svar

 • Janus
  Janus https://www.mpindustri.dk/

  Har I nogen retningslinjer for hvor lange de skal være? altså hvor meget \"space\" der skal være om håndleddet?

  Svar

Skriv din kommentar