DIY – Halskæde med vedhæng af fiskeskind

DIY – Halskæde med vedhæng af fiskeskind

fishskinpendants

Herunder er vist hvordan du selv kan lave en fin og original halskæde med vedhæng af fiskeskind.

Smyks sælger kraftigt fiskeskind fra laks indfarvet i smukke nuancer til billige priser. Du kan nemt selv skære eller klippe de fineste former ud af skindene og bruge dem som vedhæng i halskæder, øreringe og lignende.

Se også Smyks relaterede blogindlæg for øreringe i lakseskind.

 

Halskæde med blad i gult lakseskind

vedhæng som blad af lakseskind

 

Du skal bruge følgende materialer til halskæden:

Et stykke lakseskind
Skabelon
forgyldt kuglekæde ca. 80 cm. inkl. samler (medfølger ved køb)
forgyldt øsken 8 mm.
Du skal endvidere bruge en syl eller, som vist herunder, en hullemaskine for at lave hul til øsken (ring).
Saks eller hobbykniv

skabelon til vedhæng af lakseskindhullemaskine til fiskeskind til vedhæng

Du begynder med at klippe skabelonen ud af papiret, tegn den af på bagsiden af skindet med en blyant og klip dernæst figuren ud. Du laver til sidst et hul øverst i bladet enten med en syl eller en hullemaskine. Smyks sælger nogle praktiske hul-maskiner til smykkedele, som bl.a. også kan lave huller i skind, se link herover.

vedhæng som blad af lakseskind

 

Du fører dernæste øskenen igennem hullet og lukker øsknen igen med en fladtang, så vedhænget ikke falder af. Træk kæden igennem øskenen og saml kæden med den medfølgende kuglekædesamler.
Voila! din halskæde er nu færdig.

Du kan eventuelt eksperimentere med flere vedhæng udenpå hinanden og i forskellige størrelser og farver eller du kan supplere med små forgyldte stjerner, hjerter eller kvaste, der hænger ned foran sammen med vedhænget.

fiskeskindsringe med rokkeskindsarmbånd

Har du en lille rest rokkeskind, du ikke ved hvad du skal gøre med, kan du lave en flot fingerring. Blot klip eller skær en lille cirkel ud der passer i din ring, og med en lillebitte klat lim, sæt den fast i skålen. Ringene fås med 10 mm12 mm, 18 mm, og 26 mm skål. Ovenover vises tre eksempler, parret sammenmed farvestrålende rokkeskindsarmbånd.

Brug gerne Smyks forslag til vedhæng fra skabelonen som kan downloades og printes ud herover eller tegn dine helt egne designs.

God fornøjelse.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar