DIY Peyote-smykker med Delicas

Oprettet d.

DIY Peyote-smykker med Delicas

Smykker med delica perler og peyote stitch

I det følgende er vist en serie smykker og vedhæng baseret på den enkle perlesyningsteknik Peyote-stitch.

De forskellige rørformer er alle lavet på samme måde blot med variationer i længde og bredde.

Vi har her lavet en lille kollektion, som du kan bruge som inspiration. En hurtig-guide finder du længere nede i teksten og du kan sikkert finde mere udførlig vejledning via Youtube, hvis dette er nødvendigt.

Smyks sælger et bredt udvalg af Delica perler og har netop fået fine forårsfarver hjem, blandt andet mange pastelfarver.  Se alle Smyks Delica perler her. 

Denne hjemmeside Shala´s Beadwork viser et udvalg af mønsterpapir, bl.a. til peyote stitch som du kan vælge imellem, hvis du vil tegne dine egne mønstre.

 

Køb Smyks startsæt til Peyote stitch her

 

Se desuden printvenlig guide til Peyote-stitch her (pdf)
Peyote stitch DIY

 

 

 

 

 

 

 

 

Armbånd af læder med delica perlerør

Armbånd i rundsyet læder med delica rør

Til dette rå og udtryksfulde armbånd er der brugt
ca. 18 cm rundsyet antikbrunt lædersnor 5 mm
en forgyldt magnetlås størrelse 5 mm.
Delica perler med varenr.  DB0829V samt varenr.  DB0031V.
Perlerne syes sammen med 2 m hvid 6LB Fireline træd den på en fin synål eller en splitnål
Du klipper den ønskede længde lædersnor af og limer begge ender ind i magnetlåsen. Røret er syet med peyote-syning, og du finder en hurtig-guide til teknikken nederst på siden. Smyks afholder også jævnligt smykkekursus i Peyote-syning.

 

Halskæde med rør af delica perler

Halskæde med rør af delica perler

 

Halskæden er lavet af samme slags Delica perler som til armbåndet. Efter at du har lavet dit rør i Delica perler, tager du et stykke forgyldt tråd o,5mm og laver et øje i den ene ende med en rundtang. Se evt. guide til øjer her. Træk 1 stk.0,4 mm forgyldt perle på tråden,  træk derefter perlerrøret og endnu en 0,4mm forgyldt perle på tråden. Lav et øje mere som afslutning. Nu har du lavet et vedhæng og kan fastgøre det til kæden. Her er brugt smykkekæden ankerkæde AR30. Du kan som i eksemplet fastgøre øjet med kæden inden du lukker øjerne, men man kan også vælge at fastgøre vedhænget til kæden efterfølgende ved hjælp af 0,3mm forgyldte øskner.

 

Øreringe med rør af delica perler og kæde

Øreringe med rør af delica perler og kæder

Til disse øreringe er der igen brugt de samme Delica perler som til armbåndet. Du laver røret af Delica-perlerne med Peyote syning, længden er helt op til dig at bestemme. Du kan finde en enkel guide til Peyote-syning herunder, det er slet ikke så svært.
Sådan gør du: tag en forgyldt eyepin, åbn forsigtigt øjet en smule, hægt kæden fast og luk øjet igen. I eksemplet er brugt ca. 4 cm forgyldt ankerkæde AR30. Du trækker så en 2,5 mm forgyldt perle på eyepin’en, dernæst gennem perler-røret og til sidst en forgyldt perle mere. Du folder så et øje over perlen som afslutning. Se Smyks guide til øjer her. Til sidst fastgør du øjet til ørebøjlen.

 

Peyote stitch vejledning

peyote stitch syning

 

peyote stitch

 

peyote stitch materialer

 

Peyote stitch øreringe

Til disse øreringe er der brugt følgende materialer:

1 par ørekæde 10cm, forgyldt steringsølv
Delica, grøn
Delica, forgyldt 24K mat lys kølig
Delica, rosa fersken
Delica, svag lyserød silke
ca. 2 meter fireline 6lb, hvid
1 stk. splitnål
lim

 

Tjek først at stiften i ørekædens ene ende kan gå i perlerørets hul og at hullet ikke er for stort. påfør derefter en enkelt lille klat lim på stiftens spids, hvorefter den forsigtigt skubbes ned i perlerørets hul med en skruende bevægelse. Lad den efterfølgende tørre i 10 minutter.
 

Læderarmbånd med peyote stitch rør


Herover lidt flere eksempler på designs med Peyote stitch mønstre.

Brug for plads og orden i dine Delica perler? Så er denne praktiske perle-opbevaringsæske som skabt til formålet, de 30 små glas med skruelåg passer hver i størrelsen til en hel tube perler. Kan købes hos Smyks.
delica perleopbevaring
 

For spørgsmål, kommentarer eller ideer, skriv venligt i kommentarfeltet herunder.
 

God fornøjelse
Smyks


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar